Pages

13 Şubat 2012 Pazartesi

AMD VE İNTEL İşlemciler Testte Olacak !

Intel ve AMD'nin yeni işlemcilerini tanıtmasından sonra yeni bir test yapma zamanı geldi.


    Geçen seneyi PC işlemcileri açısından en harika yıllardan biri olarak kabul edebiliriz.AMD ve İntel'in yeni üst seviye işlemcileri için uzun süre bekledikten sonra mutlu sona ulaştık diyebiliriz.Masaüstü sistem egemenliği açısından sonuçlar eşsiz bir mücadeleye tanık olabilirdi ve olmalıydı da...
 
Açık konuşmak gerekirse çoğumuz için üst seviye işlemciler alınabilirlik sınırları dışında kalıyor olsa da yeni işlemcilerin etkileri büyük olabilir.Rekabetle birlikte sadece seçenekler artmıyor,aynı zamanda fiyatlar aşağı çekiliyor.Diğer bir ifadeyle herkes için daha hızlı ve daha ucuz olan işlemciler ortaya çıkıyor.Ancak görünen o ki ne AMD ne de İntel'in yeni üst seviye işlemcileri beklentileri tam olarak karşılayamıyor.
 
Örnek vermek gerekirse, AMD'nin yeni Bulldozer mimarili FX işlemcileri hesaplama kapasitesi açısından rekorları kırmayı başarmadı.Yeni revizyonlarla performansın iyileştirilceğine yönelik dedikodular doğru çıkabilir.Şimdilik AMD'nin yeni amiral gemisi FX serisi ve belirli fiyat seviyeleri için alternatif olarak görülebilir.
 
Intel'in Sandy Bridge E serisi olarak bilinen yeni üst seviye işlemcileri, bugün alınabilecek en performanslı PC işlemcisi olmayı başarıyor; ancak yine de beklediğimiz kadar büyük bir performans artışı gerçekleşmiyor.Daha kötü olansa Sandy isminden anlaşılacağı gibi yeni bir dönem başlatmıyor.
 
Bir de şu açıdan bakmalıyız.Intel,eğer sıkı rekabet olsaydı Sandy Bridge E serisini çok iddialı hale getirebilirdi.AMD'nin Bulldozer mimarisi beklentileri karşılamayınca ancak memnun edici olarak kabul edebileceğimiz bir seviyeyle sınırlandı.AMD'nin formu daha iyi olsaydı Intel'in karşılık vermek için kullanabileceği çok daha fazla rezervi vardı.                                          
 
Eğer işlemcilerin genel durumuyla ilgili değerlendirmemiz çok acımasız göründüyse,gerçeğin aslında bu derece kötü olmadığını ekleyelim.Yeni işlemciler yeni platformlar demek.Uzun vadeli güncelleme seçeneklerini en üst seviyeye taşıyan bir üst seviye sistem almanın tam zamanı !
 
Buna ek olarak,AMD'nin üst seviye işlemci alanında fırtına estirememesinin doğal sonucu olarak Bulldozer işlemciler orta segmenti hareketlendirmiş oluyor.Sadece belirli sayıda kullanıcılar Intel'in 990 dolarlık canavar işlemcisini alabileceğine göre, belki de sadece AMD'nin orta segmentte Intel'i dürüst olmaya zorlamasına gereksinim var.


AKTİFBİLGİ.BLOGSPOT.COM

0 yorum:

Yorum Gönder